Om företaget

Företaget startade, ja riktigt när min släkt började med jord och skogsbruket som så småningom blev mitt företag vet jag inte med säkerhet men 6 generationer bakåt är ungefär vad jag med säkerhet vet.

Jag Stefan Holmgren tog över stafettpinnen 1990.

Bedrev jordbruk/skogsbruk inriktning mjölkproduktion samt en del entreprenad inom jord och skog.

Entreprenad delen av företaget växte år från år så 2007-2009 avvecklades djurhållningen helt och företaget gick in i en ny fas med växtodling och entreprenad inom jord och skog som bas.

Fält

                                          

Bedriver idag lantbruket enbart med växtodling odlar spannmål och vallfoder för försäljning, har även en del egen skog.

Började tillämpa minimal jordbearbetning 2013 och utför sådden på våren med en överfart. Det är all jordbearbetning som görs. Kör gödning med styrfiler före sådden P20, K50, N27 och en delgiva i såmaskin av N27 vid sådd.Ska även börja prova lite med en kalk i storsäck som går sprida med gödningsspridaren också få se vad det har för effekt. Bearbetar oftast en gång med Terradisc på hösten efter tröskning, Men händer också att det görs ingen bearbetning på hösten utan all jordbearbetning sker på våren och även då endast en överfart med såmaskinen.

Använder mig av mellangrödor och har provat lite annat också, sojabönor skulle inte gro här uppe men det gjorde dom blev ingen skörd det året men det var en kalla och våt sommar, ska försöka igen. Ryps, vårvete, Höstvete, vårlupin, röda och vita Kidneybönor och lite annat också.

Man skulle väl kunna säga att jag började med det som idag kallas Conservation Agriculture eller Conserv Farming redan 2013 innan jag visste det ordet fanns.

En annan bit i verksamheten är skog entreprenaden som bedrivs med en Ponsse Dual kombimaskin.

Kört åt flera bolag genom åren men tar även på mig uppdrag direkt från markägaren eller genom det bolag / förening som ska köpa virket, flisen.

Jordbruks entreprenaden bedrivs med en Massey Ferguson 8670.

Samt utför sådd med en Pöttinger Terraseam 6 meters maskin som gör allt i ett drag bearbetar lägger ut konstgödsel, återpackar, sår spannmål, gräsfrö och slutligen packar igen och efterharvar.

Bearbetningen av Terra disk tallrikarna i såmaskinen är så pass kraftig att man kan köra direkt i stubben utan föregående bearbetning.

En 22 tons grävare finns också att tillgå där vi tar på oss dikesrensningar, bygga restaurera skogbilvägar, markberedning / högläggning.

Har även en hydraulslang verkstad där vi tillverkar hydraulslang åt oss själva men även till andra.

Har börjat sälja Gallagher elstängselsortiment samt deras övriga sortiment.

SH Jord och skog är momsregistrerad och godkänd för F-skatt.