Om företaget

Företaget startade, ja riktigt när min släkt började med jord och skogsbruket som så småningom blev mitt företag vet jag inte med säkerhet men 6 generationer bakåt är ungefär vad jag med säkerhet vet.

Jag Stefan Holmgren tog över stafettpinnen 1990.

Bedrev jordbruk/skogsbruk inriktning mjölkproduktion samt en del entreprenad inom jord och skog.

Entreprenad delen av företaget växte år från år så 2007-2009 avvecklades djurhållningen helt och företaget gick in i en ny fas med växtodling och entreprenad inom jord och skog som bas.

 

Fält

Bedriver idag lantbruket enbart med växtodling odlar spannmål och vallfoder för försäljning, har även en del egen skog.

Den stora biten i verksamheten är skog entreprenaden som bedrivs med en Ponsse Dual kombimaskin.

Kör för NK Lundströms trävaror men tar på mig uppdrag direkt från markägaren eller genom det bolag / förening som ska köpa virket, flisen.

Jordbruks entreprenaden bedrivs i första hand med en Massey Ferguson 8670 och en Welger tornado rundbalspress. Där kundkretsen utgörs av allt från mindre häst / får ägare till större mjölk, kött gårdar.

Utför sådd med en Pöttinger Terraseam 6 meters maskin som gör allt i ett drag bearbetar lägger ut konstgödsel, återpackar, sår spannmål, gräsfrö och slutligen packar igen och efterharvar.

Bearbetningen av Terra disk tallrikarna i såmaskinen är så pass kraftig att man kan köra direkt i stubben utan föregående bearbetning.

En 23 tons grävare finns också att tillgå där vi tar på oss dikesrensningar, bygga restaurera skogbilvägar, markberedning / högläggning.

Försäljningen av lantbruksplast är en sidogren i jordbruksdelen då jag tillhanda håller plast och rundbalsnät till kunderna när jag är ute och rundbalar.

Vilket gör att jag även säljer en del plast till lantbrukare som gör ensileringen själva.

Vi kan tillhandahålla allt som behövs i plast väg för en säker ensilering vare sig det gäller rundbal, plansilo eller limpor.

Har även en hydraulslang verkstad där vi tillverkar hydraulslang åt oss själva men även till andra.

Åker även runt i Norrland och hjälper FARM MAC AB med försäljning av deras sortiment av spannmålstorkar Pedrotti, lagrings utrustning, Jema elevatorer, Krampe vagnar och Grain Saver överlastningsvagnar skruvvagnar.

SH Jord och skog är momsregistrerad och godkänd för F-skatt.